Széchenyi Terv Plus

  • 2890 Tata, Szegfű utca 17.
Miért kell a padlót bevonatolni?

Miért kell a padlót bevonatolni?

Miért kell a padlót bevonatolni?A padló felületeket jellemzően a lábon vagy eszközökön behordott por és egyéb részecskék károsítják. A padozatok többsége jellemzően sokkal „puhább” anyagból készül mint a szennyeződések amiket lábunkkal, eszközeinkkel ráhordunk.

Mint ismert, lényegében minden padló felület (egy­két kivétellel) igen porózus felület. Tapintásra simának tűnik de komolyabban megvizsgálva, kisebb nagyobb mélyedések, lyukak, légbuborékok találhatóak a felületén.

Ezek a lyukak feltelnek és megtartják magukban a szennyeződéseket. Ha ezeket a területeket elzárjuk a szennyeződések elől akkor azok nem tudnak megtapadni és tovább gyarapodni.

A PVC, linóleum és kaucsuk padlók némelyikénél és az ipari padlók szinte mindegyikénél a technikai információ tartalmazza a bevonatolás kérését a megfelelő állag megtartásához és garanciaidő eléréséhez.

A felhordott szennyeződésekkel erősen dörzsöljük, koptatjuk a felületet  például a járásunkkal és eszközeinkkel. Ha ezen dörzsölő mechanizmust  és elszennyeződést meg tudjuk szüntetni vagy minimalizálni tudjuk akkor jelentősen emelünk a padlónk élettartamán.

Hosszútávú állagmegóvást lehet elérni a bevonatolással. Ha tisztán is tudjuk tartani akkor nem utolsó sorban az esztétikai érzékünk is ki lesz elégítve.

A padozatbevonatoló szerek jellemző többsége igen hatékonyan tudja képviselni az érdekeinket és ki tudja elégíteni elvárásainkat. Vagyis lezárja a padlónk pólusait és kikeményíti a felületet mely ily módon sokkal nehezebben koptatható és sokkal könnyebben és ezáltal olcsóbban tisztítható.